Vpis stavb v kataster stavb

Kataster stavb je evidenca o stavbah in delih stavb in se povezuje z zemljiškim katastrom ter zemljiško knjigo.

Postopek vpisa stavbe v kataster stavb se prične na obravnavani stavbi, kjer najprej izmerimo površine vseh prostorov, nato pa izpolnimo vprašalnike o stavbi in delih stavbe, ki jih stranka podpiše skupaj z zapisnikom in zahtevkom. Postopek se zaključi z izdelavo elaborata. Izdelan elaborat s potrebnimi izmenjevalnimi formati pošljemo na geodetsko upravo.

Zahtevo za vpis stavbe v kataster stavb lahko poda lastnik parcele, lastnik stavbe ali dela stavbe, investitor gradnje, imetnik stavbne pravice, uporabnik ali upravnik stavbe.

Če zemljišče pod stavbo ni evidentirano v zemljiškem katastru, je potrebno poleg elaborata za vpis stavbe v kataster stavb obvezno izdelati tudi elaborat za evidentiranje zemljišča pod stavbo.

Storitve opravljamo na območju:

Delujemo pretežno na območju obalno-kraške regije, v mestih Koper, Izola, Piran, Portorož,... Občasno in na željo strank pa tudi drugod po Sloveniji.

Galerija vpisa stavb v kataster stavb:

Nekaj statistike o nas

let izkušenj

zadovoljnih strank

opravljenih naročil

Med drugimi nam zaupajo tudi

  • 1
  • 2

O podjetju

Podjetje Gemar d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Geodetske storitve izvajamo neprekinjeno od leta 1994, v letu 2014 pa smo začeli izvajati tudi storitve nepremičninskega posredovanja. Več ...

Vizitka

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
+386 (0)5 662 13 20
+386 (0)31 477 867
+386 (0)5 662 13 21
Pristaniška 12, 6000 Koper